neděle 24. dubna 2022

Prostě to zahrej


Co může být horšího, než když se téměř večer co večer musíte vášnivě líbat se svým expřítelem, který ani neměl tu slušnost se s vámi rozejít a nechal vás, abyste zjistili z bulváru, že se dávno schází s jinou? Třeba to, že kromě všeho výše řečeného vás vaši nadřízení natlačí do fiktivního románku s neoblíbeným kolegou, aby tím vylepšili jeho image u veřejnosti a zvedli tržby jednoho londýnského divadla z propastných hlubin...

Divadelní herečka Elaine Grahamová je oblíbená, milá a dobrosrdečná a právě přes jí podporovanou nadaci pro onkologicky nemocné děti ji management divadla vmanévruje do vztahu na oko s jejím protivným a nafoukaným kolegou Richardem Troyem. A to všechno pod nosem jejího dalšího hereckého kolegy a bývalého přítele Willa Farmera, který ji sice opustil kvůli jiné, ale nemůže se smířit s tím, že by si sama Lainie mohla někoho tak krátce po rozchodu najít. A obzvláště ne Troye, kterého nesnáší.

Sama Lainie Richarda nemůže ani vystát, nicméně se s touto hvězdou několikrát ukáže na veřejnosti. Stačí jeden večer ve společnosti, odjezd jeho autem a bulváry už o novém divadelním páru spekulují. Celkem nepřekvapivě Elaine brzo zjistí, že Richard je v soukromí mnohem milejší než se zdá.

Knížka má poměrně očekávatelnou zápletku i vyústění, ale je napsaná zábavně a uvěřitelně. Rychle zaujme vtipnými, svižnými dialogy, které se mezi dvojicí odehrávají. Příběh plný romantiky dělá z knížky Prostě to zahrej ideální odpočinkové čtivo do vlaku, ke kávě nebo před usnutím do postele. Mužské čtenáře nejspíše nenadchne, ale rozhodně jim přečtení nebudu vymlouvat (toto je v podstatě knižní cameo pro příběh, na která budu psát recenzi vzápětí;)

Prostě to zahrej jsem přečetla za jeden večer, což knihu řadí do kategorie "líbilo velmi" a můžu ji k přečtení rozhodně doporučit.

Nakladatelství Jota děkuji za recenzní výtisk.

Název: Prostě to zahrej
Autor: Lucy Parker
Překlad: Ina Leckie
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2021
Počet stran: 336
https://www.jota.cz/londynske-celebrity-proste-to-zahrej

Divadelní hvězda Richard Troy vždy uměl lámat srdce fanynkám v celém Londýně, ale poslední dobou neumí krotit prchlivost. Každý se někdy rád nadchne pro záporného hrdinu, jenže Richard se svým vyváděním pasuje do role nepřítele číslo jedna a jeho příznivci se od něj houfně a zklamaně odvracejí. PR oddělení chudnoucího divadla však přijde s geniálním nápadem – aby si Richard zlepšil reputaci na veřejnosti, začne naoko chodit s oblíbenou slušňáckou herečkou Elaine Grahamovou! Richard se brání zuby nehty a Elaine z toho taky není nadšená, ale management divadla trvá na svém. Z různých zdrojů probleskuje, že nesourodá dvojice už byla spatřena na různých společenských akcích veřejně, ruku v ruce, bok po boku. A lidé je sledují, řeči se kolem nich vedou žárlivé, okouzlené i horečnatě šeptané, a kdekdo je z toho románku v rozpuku docela paf. Mohlo by v tom být zrnko pravdy? Mohla by taková napohled nereálná láska být skutečná, nebo to na nás oba talentovaní herci prostě jen hrají?


Žádné komentáře:

Okomentovat