pátek 29. dubna 2022

Tajný pánský knižní klub

Vítejte v tajném pánském knižním klubu.
První pravidlo knižního klubu: O knižním klubu se nemluví.

Když se do tajného pánského knižního klubu dostal Gavin Scott, měl dojem, že si z něj jeho kamarádi (povětšinou spoluhráči z baseballu) dělají srandu. Tihle macho chlapi si ve svém volném čase čtou románky pro ženy! A po Gavinovi chtějí, aby se kvůli záchraně svého krachujícího manželství od hlavního hrdiny ze žhavého historického románu Námluvy s hraběnkou inspiroval a vlastní ženě se dvořil.

Gavin o Theu nechce přijít, ale překážkou je mu kromě jeho vlastní pýchy a švagrové Liv, která se místo něj do domku k Thee a dvojčatům nastěhovala, taky fakt, že jeho manželka má bez něj pocit, že začíná zase žít svůj vlastní život a není jen pokusem o manželku slavného baseballového hráče. Jenže Gavin se poslední dobou chová tak... mile a láskyplně.

Hodně originální a netradiční příběh od ženy pro ženy, o tom, proč by si občas měli knížky od žen pro ženy přečíst i muži. Nebudu spekulovat o tom, jestli by to mohlo fungovat v reálném životě... a o tom, jestli to fungovalo v tom knižním si musíte přečíst sami. Ale jedno vám řeknu - rozhodně funguje tenhle příběh. Je zábavný, je líbivý, je uvěřitelný, protože ukazuje obvyklé manželské trable. Je plný lásky, běžných lidských osudů a zasmějete se. Minimálně představě, jak hromotlukové s červeným péřovým boa a sobí čelenkou čekají až jim zaschnou nalakované nehty (kapitola 17:)

Zmítám se mezi pocitem prohlásit "Tajný pánský knižní klub do každé dědiny!" a mezi pocitem, že sakra nechci, aby žádný chlap, který o mě má zájem, četl romány, které jsem občas schopná číst já :) Ale Tajný pánský knižní klub si přečtěte, ať jste žena nebo muž. Ten vám můžu rozhodně doporučit.

Děkuji nakladatelství Jota za recenzní výtisk.

Název: Tajný pánský knižní klub
Autor: Lyssa Kay Adams
Překlad: Nicolle Knapová
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2022
Počet stran: 304
https://www.jota.cz/tajny-pansky-knizni-klub

Manželství Gavina Scotta je v troskách. Baseballová hvězda Gavin nedávno odhalil ponižující tajemství: jeho žena Thea vždy předstírala to velké O. Toto odhalení je poslední kapkou pro jejich už tak dosti napjatý vztah. Thea požádá o rozvod a Gavin si uvědomí, že se nechal ovládnout pýchou a strachem. Ale o vztah nechce přijít. Rozrušený a zoufalý Gavin nachází pomoc na neobvyklém místě, v tajném knižním klubu romantických knih, který tvoří největší alfa samci města Nashville. S pomocí jejich aktuální četby, žhavého románu z období regentství zvaného Námluvy s hraběnkou, se parta drsných svalovců pokusí zachránit Gavinovo manželství. Protože když to tak hezky funguje v knize, musí to jít i ve skutečnosti! Jenže náš nešťastný Romeo bude potřebovat víc než květnatá slova a velká gesta, aby našel svého vnitřního hrdinu a získal zpět důvěru své milované ženy. Podaří se mu zachránit manželství?



Žádné komentáře:

Okomentovat