středa 15. února 2023

Komunita zmizelých

No - ty - kráso!

Tohle mi fičelo hlavou asi od třetiny knížky na každé další stránce. Začala jsem ji číst v devět večer, že na chvilku před spaním, haha. Co vám budu... prostě jsem ji přečetla celou. Vím, že je teprve únor, ale jsem si poměrně dost jistá, že tahle kniha se v mém soukromém žebříčku TOP 5 2023 rozhodně objeví.

To, co zkraje působí jako detektivka s prvky záhadna, se poměrně rychle rozjíždí v thriller, který vás strhne sebou do proudu děje. Než se nadáte, cítíte neklid a nitěrnou touhu odkrýt další vrstvu příběhu. Ta potřeba rozklíčovat, co se to vlastně děje třem hlavním hrdinům komunity. A hlavně, co se to stalo těm dvěma zmizelým a kam to zmizeli. Dost často se říká, že román pohltí, ale tady... tady se to dělo doopravdy.

V okamžiku, kdy mi začalo docházet, co se to na pozadí asi odehrává (mimochodem jen asi o stránku dřív než účastníkům příběhu), mi pomyslně spadla brada nad dokonalostí pavučiny, kterou Shea Ernshawová v románu spředla.

Děkuji nakladatelství JOTA za recenzní výtisk.

P.S. Na fotce jsem se pokusila záhadně zmizet... 

Název: Komunita zmizelých
Autor: Shea Ernshaw
Překlad: Tereza Suchá
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2023
Počet stran: 352

https://www.jota.cz/komunita-zmizelych

Zlo se skrývá za hranicí

Atmosférický román o podivných zmizeních v odlehlé komunitě

Travis Wren dokáže díky svému neobvyklému talentu nacházet pohřešované osoby. Najímají si ho rodiny, které už vyčerpaly všechny možnosti. K tomu aby dokázal zmizelého najít, potřebuje pouze jeden předmět, který pohřešovaný vlastnil. Když začne pátrat po Maggie St. Jamesové, populární autorce temných a strašidelných knih pro děti, dostane se až na místo, o kterém si většina lidí myslela, že je pouze smyšlené. Na tomto místě žije v odloučení komunita, která si říká Pastýři a kterou založili lidé toužící po jednodušším způsobu života. Chvíli poté, co Travis toto místo objeví, zmizí i on. Stejně jako předtím Maggie St. Jamesová...
O několik let později nalezne Theo, muž, který v komunitě strávil celý život, opuštěné auto. Komunitu ale nemá nikdo opouštět a za její hranice není dovolenou vstupovat. Snaha odhalit pravdu o všem, co se děje kolem nich, vede k odhalení tajemství, která před sebou Theo, jeho žena Calla a její setra Bee skrývají. Tajemství, která potvrzují, že jejich dokonalý a izolovaný svět není tak bezpečný, jak si mysleli – neboť temnota má mnoho podob.
Chytlavá, krásná, hypnotická a čarovná, Komunita zmizelých je příběhem o pohádkách, našem strachu z temnoty i možnosti ztratit se v divočině vlastní mysli.





Žádné komentáře:

Okomentovat