pátek 16. ledna 2015

Krmítko pro ptáčky

Před dvěma lety na Vánoce dostali moji chlapi od Ježíška polotovar ptačího krmítka. Hravě si ho složili, ale s výtvarnou stránkou a zdobením nechtěl ten nejstarší mít co do činění. Loňskou zimu jsme na krmítko úplně zapomněli a letos při vánočním úklidu jsem ho našla ve sklepě, tak jsme se na něj vrhli.


V lékárně jsme si koupili stovku špachtlí a Starší dostal na výběr: uděláme střechu z celých špachtlí nebo jen z konců, aby to vypadalo jako tašky? Jak vidíte, vybral si tu náročnější variantu. Takže nastalo dlouhé období, kdy jsem jen uřezávala špachtlím oblé konce. Poté jsme je přilepili na střechu univerzálním lepidlem. Zbytky špachtlí jsme polepili stěny, měla jsem ideu, že to bude vypadat jako srub. No...

Akrylovými barvami jsme krmítko pomalovali: okna, dveře a hnědou jsme natřeli střechu i stěny "z klád". Na hnědou barvu jsme ještě nanesli bílou patinu, vypadá to opravdověji.



Pak už zbývalo jen do krmítka nasypat semínka a najít pro něj vhodné místo. Nejlepší umístění se ukázalo na udírně. Je to dost daleko od domu, aby se ptáčci osmělili a dost vysoko na to, aby klučíci z okna dobře na ptactvo viděli.



Žádné komentáře:

Okomentovat