pondělí 14. ledna 2013

Ořechový srnčí hřbet

Štěpánek chtěl moc péct nějakou buchtu se mnou, tak jsem hledala nějaký nenáročný recept, aby se zabavil. Tento je původně na dort. Je tak jednoduchý, že větší zásluhy za hotové dílo má prcek :)

Ingredience na korpus:
3 vejce
125 g cukru krystal
125 g polohrubé mouky
75 g mletých ořechů
50 ml oleje
50 ml mléka
1/2 prášku do pečiva

Všechno se bez šlehání smíchá dohromady (to Štěpiska moc bavilo).



Pečeme ve vymazaném a vysypaném srnčím hřbetu při 170°C asi 35 minut.


Ingredience na krém:
125 g změklého másla (půlka)
125 g moučkového cukru
trocha mléka
trocha hrubé mouky

Máslo s cukrem se ušlehá, pak se přidá kaše z mouky a mléka. Byla jsem překvapená, že se Štěpánek chopil šlehače a zdatně vydržel šlehat celou dobu. Já jsem jen pro jistotu přidržovala misku.

Podle velikosti a výšky srnčího hřbetu se korpus rozpůlí nebo natírá jen navrchu. My jsme měli formu celkem velkou, takže byl korpus nízký na půlení. Nejdříve jsme potřeli domácí višňovou marmeládou a teprve potom vrstvou krému. Nechali jsme trochu ztuhnout a posypali jsme kakaem.



Dobrou chuť!





Žádné komentáře:

Okomentovat