sobota 15. ledna 2022

Kde se les dotýká hvězd

Kde se les dotýká hvězd jsem si plánovala vychutnávat po kouscích jako sladkou tečku po obědě, ale od první stránky mě knížka tak chytila, že jsem ji přečetla za jedno odpoledne.
Prvotina Glendy Vanderah je krásný oddychový román, který v sobě má trochu tajemna, trochu dramatu, hodně lásky a hodně malých mezilidských příběhů. Nápaditá zápletka je originální. lehce absurdní a přitom tak realistická. Nejpozději na třetí stránce vás příběh strhne a drží až po poslední tečky za větou. Vlastně ještě dál, protože do teď přemýšlím, jak to vlastně s Ursou a těmi jejími kvarky bylo...
Na poslední čtvrtinu se hodí mít po ruce kapesníky, i když třeba nejste plačky jako já. Nádherná knížka a tím opravdu nemyslím jenom krásný přebal, ale celý úžasný příběh.

Děkuji
nakladatelství
JOTA za recenzní výtisk a možnost si knížku mezi prvními přečíst.


Název: Kde se les dotýká hvězd
Autor: Glendy Vanderah
Překlad: Tomáš Bíla
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2022
Počet stran: 360
https://www.jota.cz/kde-se-les-dotyka-hvezd

Joanna si v rámci vědeckého výzkumu pronajme chatu v horách, aby mohla pozorovat hnízdění ptáků. Jednoho dne jí do cesty přijde děvčátko v pyžámku, které tvrdí, že pochází ze vzdálené galaxie. Setkání s holčičkou Joanně dočista změní život a nesmírně ho obohatí. Tento křehký a neuvěřitelně lidský příběh nám připomíná, abychom se občas zastavili a zahleděli na hvězdy a vpustili do našich životů jejich zářivé světlo.





Žádné komentáře:

Okomentovat