sobota 1. října 2022

Čtyři tetičky a jedna vražda

'Zvednu pohled ke stropu. Jsem si poměrně jistá, že při plánování marketingové kampaně nikoho ve společnosti Glad nenapadlo, že jejich cílové zákaznice budou Číňanky ve středním věku dohadující se o tom nejlepším způsobu, jak se zbavit mrtvoly.'

Sedím v kavárně na pláži a mám co dělat, abych se nesmála nahlas. Garantuju vám, že minimálně od stránky, kdy se na scéně objeví mrtvola muže, se kterým si Meddy vyšla na rande na slepo a pak ho neúmyslně zabila, se budete zatraceně bavit.

Lehká, vtipná oddychovka, kterou jsem - jak je u mě zvykem. když mě knížka baví - "vdechla" za jeden den.

Dojímavá a láskyplná péče tetiček, které se okamžitě a bez váhání postaví za svou neteř, byť právě zabila majitele hotelu, ve kterém mají následující den uskutečnit nejdůležitější událost jejich rodinného svatebního podniku. Vzápětí vystřídaná absurdností zvratů v jednoduchém plánu a pousmáním nad žebříčkem hodnot těchto dam. V neposlední řadě taky dojetím, protože v tom všem chaosu kolem svatby století a mrtvoly se objeví taky dávná láska.

Nesuďte knihu podle přebalu ani podle názvu - u téhle mě nezaujalo ani jedno, moc se mi do ní nechtělo a je naprosto skvělá.

Děkuji nakladatelství Jota za recenzní výtisk.

Název: Čtyři tetičky a jedna vražda
Autor: Jesse Q. Sutantová
Překlad: Alžběta Komrsková
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2022
Počet stran: 336
https://www.jota.cz/ctyri-teticky-a-jedna-vrazda

Romantická černá komedie s pořádnou dávkou perfektně absurdních situací.

Co se stane, když smícháte jednu (neúmyslnou) vraždu s dvěma tisíci svatebních hostů a k tomu přidáte možné prokletí tří generací čínsko-indonéské přistěhovalecké rodiny? Na pomoc vám přijdou čtyři vlezlé asijské tetičky!

Když Meddy Chanová nešťastnou náhodou zabije své rande naslepo, její všetečná matka povolá ještě všetečnější tetičky, aby jí pomohly zbavit se těla. Bohužel se ukáže, že zbavit se mrtvoly je mnohem náročnější, než by člověk čekal, zvlášť když je nedopatřením dopravena v chladicím boxu na dorty na luxusní miliardářskou svatbu na kalifornském pobřeží, kterou Meddy s matkou a tetičkami organizují. A navíc je to zatím největší zakázka pro jejich rodinný svatební podnik! A na to vemte jed, že se nic, ani nechutná mrtvola, nepostaví do cesty jejich dokonalým květinám z máslového krému.

Věci se však změní z nepříjemných na vyloženě mučivé, když se uprostřed svatebního chaosu nečekaně objeví Meddyina velká láska z vysoké – a zároveň největší srdcebol.

Je možné uniknout obvinění z vraždy, znovu okouzlit svého bývalého a uspořádat úžasnou svatbu během jediného víkendu?



Žádné komentáře:

Okomentovat