pondělí 13. října 2014

Jablíčko s červíkem

Mám dojem, že na podzim se vyrábí nejlépe z celého roku. Tolik materiálů, inspirace, barev a nápadů... A taky víc času, protože je brzo tma, tak už člověku není líto zasednout k vyrábění místo na zahradu.

Podzim je čas sklizně, tak i já se Starším (ovšem za vydatné pomoci Mladšího) jsme sklidili pěkné červeňoučké jablíčko i s lístkem.


Jablko jsem si předkreslili na čtvrtku a pomocí houbičky na nádobí vymalovali červenou temperou (chtěli jsme i žlutou, ale ta vyschla) a hnědou temperou domalovali stopku. Zatímco barva zasychala, vystřihli jsme si ze zeleného papíru dva tenké proužky a kolečko na obyvatele jablíčka.




Z proužků papíru jsme si poskládali harmoniku, na kterou jsme přilepili namalované kolečko s obličejem a po zaschnutí červené jsme hotové červíky nalepili na jablíčko.

Pak jsme si na druhou čtvrtku namalovali lístek a celou jeho plochu jsme natřeli lepidlem a posypali obyčejnou kuchyňskou solí. Pak jsme si vzali vodovky, dostatečně je rozředili vodou a pomocí štětce jsme kapali různé barvy na list. Díky soli se barvy pěkně rozpíjely.


Ještě vystřihnout a hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat