středa 5. února 2014

Sněžítko

Před Vánoci jsme si povídali s jedno známou (maminkou tři dětí) o našich ratolestech, které mezitím svačily. Její děti měly takový ten bílý jogurt ve skleničce s ovocem na dně (Jihočeský tuším). Když dojedly, maminka skleničky pečlivě vymyla a schovala. Ptala jsem se, jestli třídí odpad, a ona mi odpověděla, že si je schovává na vyrábění vánočních dárků. Zaujalo mě to, její nápad jsem si trochu poupravila a začátkem ledna jsme se Štěpánkem vyrobili dárek pro babičku k narozeninám.


Na výrobu sněžítka jsme použili nejmenší skleničku se šroubovacím víčkem, kterou jsme sehnali (od dětského příkrmu pro nejmenší miminka), vymytou a zbavenou papírového štítku a zbytku lepidla. Dále libovolnou figurku (spotřebovali jsme šest kindervajíček, než jsme narazili na vhodnou!!!), bílé třpytky (dají se najít mezi kosmetickými doplňky), trochu vody a lepidlo. Na obrázku je tavná pistole, která se ale uprostřed procesu vyrábění ukázala jako NEvoděodolná a selhala. Použili jsme pak místo ní lepidlo Fix All od Soudalu, kterým lepíme nábytek. Naopak na obrázku není zdobící tuba s červenými flitry, kterou jsme ozdobili boky víčka (a zamaskovali tak písmena a značky, které na něm byly).
  

Postup je jednoduchý. Nalepili jsme Popelku na víčko, do skleničky jsme nalili vodu, asi 1 cm od vršku. Nasadili jsme víčko (jestli voda nevyteče nebo naopak není potřeba ještě přilít - my jsme ještě přilívali), vsypali jsme třpytky (bohatě stačí půlka krabičky, naše Popelka má ve sněžítku až moc hustou chumelenici:) a přilepili jsme víčko. Nakonec jsme ozdobili boky víčka a testovali vodotěsnost. V prvním kole sněžítko neprošlo, s druhým typem lepidla už ano.


Sněžítko je foceno až po chvíli po zatřesení, až se největší vánice pomalu usadila :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat