sobota 10. září 2022

Anatomie od Adama

Recenze od Matěje (9 let):

Úžasná a zábavná knížka. Občas nechutná a divná. Dozvěděl jsem se hrozně moc nových informací a vím, jak tělo funguje. Jsou v ní taky srandovní obrázky. Nejlepší je komiks o apendixu. Už jsem tuhle knížku doporučil nejlepší kamarádce a taky paní učitelce. Když si chci číst, beru si Anatomii pořád dokola. Je hrozně tlustá, ale stojí to za to. Nejvíc se mi líbila celá knížka. Už ji čtu popáté.

Recenze od mámy:

Neuvěřitelně zábavná knížka o lidském těle a to opravdu včetně všech nechutností :) Kéž by takto byly napsány všechny knihy ze sekce naučné literatury. Adam Kay podává dětem informace o jejich těle jednoduše, snadno pochopitelně a k popukání vtipně. Maty je důkaz, že se u knížky nejenom dobře pobaví, ale že informace zůstanou, kde mají. Momentálně má o lidském těle větší přehled než já (ještě ji nemám dočtenou:) Věděli jste, že levá plíce je o něco menší než pravá a jazyk není jeden sval, ale osm? Moje snahy o osvětu ohledně ženské cykličnosti shrnul slovy, že je to normální proces těla. A cvičí, protože chce mít zdravé tělo a dlouho žít.

Kdykoli slyším Matyho v pokoji v záchvatu smíchu, tak je mi jasné, že čte Anatomii. Nepřehání s tím, že ji čte popáté a to ji nemá ani půl roku. Musím ho nutit, aby četl něco jiného. A to je myslím to nejlepší doporučení :)

Děkujeme tetě Radce za super dárek k narozkám.

Název: Anatomie od Adama
Autor: Adam Kay
Překlad: Jana Hlávková
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2021
Počet stran: 416
https://www.jota.cz/anatomie-od-adama

Úplný (a úplně nechutný) průvodce lidským tělem.

Nesmírně vtipná dětská kniha od autora bestselleru Bude to bolet, doktore?

Přemýšlíte někdy nad tím, jak funguje vaše tělo?

Lidské tělo je výjimečné, fascinující a… docela divné. Vaše tělo je divné, moje tělo je divné. Tělo vašeho učitele matematiky je ještě divnější. Tahle kniha vám odpoví na všechny důležité otázky, jako například: Je bezpečné jíst holuby z nosu? Jak velkou část života strávíme na záchodě? Proč nám v řasách žijí odporná stvoření? (Jo, já vím. Omlouvám se.). Tak se v klidu posaďte, udělejte si pohodlíčko, natáhněte si gumové rukavice a já vás vezmu na prohlídku vašich vnitřností plnou hovínek a blití. Vítejte v Anatomii* od Adama.

*Fajnové slovíčko pro nauku o těle. Vidíte? Už se učíte nové věci, a to čtete teprve anotaci.

Ilustrace: Henry Paker

Pro děti od 8 let.

Když byla nová                                                  a při pátém čtení.


Žádné komentáře:

Okomentovat