pondělí 3. listopadu 2014

Rodinka z koleček

Před dvěma týdny pomáhal Starší tatínkovi a strejdovi zateplovat a přinesl si pár polystyrenových koleček. Prý bychom z nich mohli něco vyrobit. Udělal mi radost. Tak jsem si celý den lámala hlavu, co by se dalo z těch bílých koleček dalo vytvořit. Napadlo mě, že bychom na ně mohli namalovat různé obličeje a zavěsit je na šňůrku. Prcek to pak dotáhl k dokonalosti, když se mě zeptal, jestli jeden obličej namalujeme podle Mladšího brášky.

Tak jsme vzali akrylky a na jedno kolečko jsme namalovali obličej s hnědýma očima, brýlema, tmavýma vlasama a límečkem modré košile jako tatínek. Na druhé obličej s modrýma očima, brýlema, dlouhýma vlasama, náušnicema a řetízkem jako maminka. Na třetí jsme namalovali chlapečka se světlýma vláskama, modrýma očima a lízátkem v puse jako Starší. Na čtvrté kolečko jsme namalovali blond klučíka s modrýma očima a dvěma zubama jako Mladší (i když ten už má zubů dvanáct).


Pak jsme si vzali ještě jedno, páté kolečko a namalovali na něj obličejík s dudlíkem a žlutou čepičkou jako miminko, které se nám má v zimě narodit. Na to poslední kolečko jsme nalepili žlutou bambulku nahoru čepičky a pod bradičku žlutou mašli ze šňůrky.


Všechny kolečka jsme potom nalepili na dvojitý režný provázek, na jeho konce jsme navlékly dva dřevěné korálky a rodinku jsme si pověsili do pokoje na háček od houpačky.

Žádné komentáře:

Okomentovat